středa 16. dubna 2008

JAK SI DOVEDEME KAZIT ŽIVOT

NĚCO O ČISTOTĚ - Osho
..............................................
Čistota je základní přísadou všelásky , jinak je to něco jiného - je to více či méně formalita . Naučili jsme se být formální = jak se chovat ke své manželce , k dětem , k přátelům...Všemu jsme se naučili . Jenže všelásce se naučit nedá . Zrodí se ve vás , až když se odnaučíte všem formalitám , celé etiketě a dobrým mravům . Všeláska je divoká , nemá příchuť formalit a etiket , to jsou ve srovnání s ní mrtvé věci . Je velice živá , je to plamen lásky . Život začal být umělý , formální , protože musíte dělat určité věci , které děláte . Samozřejmě si neochotně plníte své povinnosti , ale když vám přitom uteče hodně ze života , není se čemu divit , protože život je možný , pouze pokud žijete naplno . Pokud je váš plamen udušen formalitami , povinnostmi a pravidly , jež musíte neochotně plnit , můžete jen živořit . Možná živoříte pohodlně , vaše žití může být plné výhod , ale nemůžete opravdu žít .
Opravdový život je v jistém smyslu chaotický . Onen chaos má však svůj vlastní pořádek . Je mu vrozeno nejzákladnější pravidlo : ŽÁDNÁ VNĚJŠÍ PRAVIDLA NEPOTŘEBUJE
....................................................
Pochopitelně se jedná o smysl čistoty srdce , ducha , kdo žije v zajetí negací , ten musí nejdřív podstoupit očistu svého bytí.