středa 5. března 2008

5. března 2008

CHCEŠ-LI PŘISTOUPIT K BRÁNĚ MÉHO SRDCE , KTERÉ JSEM TI OTEVŘEL JAKO DAR NA UVÍTANOU , MUSÍŠ SE POSTAVIT NA STEJNÝ STUPÍNEK LÁSKY A PŘÍVĚTIVOSTI JAKO STOJÍM JÁ , PAK TEPRVE PŘESNĚ UVIDÍŠ , JAK DOŠIROKA TI ODHALUJI SVÉ NITRO .
.............................................................................................................................

Reakce při setkání dvou lidí je podmíněna auristickou shodou , přičemž nepřátelství je vnímáno silněji a ostřeji než přátelství. Z tohoto důvodu bývají naši nepřátelé lepšími učiteli než přátelé. Buďte za uštědřené lekce vděční , protože se takto vylepšuje váš jasnocit. Nemáme tušení , kolik zajímavých zkušeností s jemnými vjemy a pocity můžete během dne získat a jak tím nesmírně obohatíte svou duchovní pokladnici. Abstrakce od sebe samého je naprosto nezbytným předpokladem , protože v opačném případě byste nebyli schopni správně vnímat ani slova svého společníka. Kdo je zaujat jen sám sebou , druhého nepochopí a tato sobecká lačnost je jako balvan , který leží na cestě životního poznání a brání postupu vpřed. Učit se je možné vždy a všude a pozemský pobyt k tomu skýtá dostatek příležitostí.
Kromě karmických a fyzických příčin vytváří bariéru mezi lidmi psychická energie. Lidé zdeptaní nedostatkem psychické energie nenávidí ty, kteří touto energií disponují ve velké míře. Toto však je známo málokomu a tak hledají příčinu nenávisti ve vnějších podmínkách. Závist je souvztažná s nedostatkem psychické energie. Každý pomlouvačný a nenávidící závistivec je nuzák , který sám sebe zbavil možnosti vyššího shromažďování do své pokladnice. V minulosti se ani trochu nesnažil , aby se o podstatě bytí alespoň něco dozvěděl. Přihlížíme , jak škodí sobě i ostatním lidem . Není možné jim pomoci , neboť kdokoliv jim něco dává , ten se pro ně stává automaticky objektem nenávisti.
Posedlí zpravidla neunesou velkou zásobu psychické energie. Jsou jako šípy odrážející se od pevného šípu. Tím se jejich zloba stává silnější , takže jsou schopni dokonce nasměrovat ji proti sobě. Často se chovají proti zdravému rozumu , jen aby dali prostor zlu. Velká část zlostných počinů se děje proto , aby byli uspokojeni démoni. Není pravda , že je zapotřebí činnosti velmi mocných démonů , aby se člověk stal posedlým. Každý pozemský zločinec se zcela určitě snaží stát posedlým a přikrmovat tak svou neodstranitelnou nenávist. Snadnou kořistí pro posedlé jsou malomyslní a neustále pochybující. Psychická energie je meč se dvěma ostřími. Při používání se posiluje a je možno ji použít na dobro i na zlo. Očistěnému vědomí nemůže nic ublížit , ale pokud proces očisty není ještě ukončen, hrozí návrat ke zlu. Člověk během života nashromáždil spoustu špatného a pokud se mu ještě nepodařilo toho všeho zbavit , zlo v něm se dožaduje svých práv a dostane-li se mu psychické energie , chce se projevit v myšlenkách , činech a pocitech. Musíme se naučit odstavit mysl od přání zla a ono samo zemře. Je potřeba stálá kontrola a vaše přání zbavit se zla.
................................................................................................................
….je mnoho úrovní lásky , ale…DOKONALÁ LÁSKA BY MĚLA OTEVÍRAT OČI .