sobota 8. března 2008

8. března - bývalý svátek žen , to sem musím něco napsat.

DNEŠNÍ PŘÍSPĚVEK ZAČNU TÍM , CO MÁLO LIDÍ UVÍTÁ JAKO PRAVDU , nebojím se a proto jdu do toho s planoucím srdcem a vystrčenou hrudí.
Klasifikaci dobrého či špatného člověka provádíme jen na základě projevu , je-li tento přínosem pro evoluci či nikoliv. Ten , kdo postupuje kupředu nehledě na všechny své nedostatky(vnímejme to jako součet sčitatelných sil vnitřních energií , které vytvářejí výslednou sílu směřující nahoru) , je člověkem hodnotným a jeho hodnota je přímo úměrná výsledné síle.
-----------------------------------------------

A DALŠÍ POVÍDÁNÍ O HARMONII – tentokrát spojení umění a vědy , ač by se mohlo zdát , že tyto nemají společnou řeč , opak je pravdou. Teprve až dojde k souladu obou – nastolí se harmonie a vše bude fungovat tak jak má…teprve až nastane soulad vědy a krásy , ne dřív.
Prvořadé místo v celém výchovném systému zaujímá vnímání krásy. Člověk musí vůči kráse zaujmout aktivní postoj , vidět ji ve slunečních paprscích a slyšet v harmonických hudebních akordech. Nemůžeme se vymlouvat jen na svou chudobu , protože vesmír je otevřený pro bohaté i chudé. Pozemští učitelé by se měli věnovat výuce vnímání krásy a měli by naučit své žáky otevírat k ní cestu. Kdo nezná cestu krásy , ten si netroufne se obrátit k božským výšinám. Umění hraje v procesu poznávání vyšších energií zvláštní roli. Pokládejme ho za nejvyšší formu poznávání pravdy . A tuto krásu přeneseme do oblasti vědy , neboť svět , který věda studuje , je překrásný. Kombinace krásy a vědomostí přivede člověka na ztracenou cestu života. Kde , jak a kdy každý člověk nalezne svou cestu , to závisí na něm samém. Měli bychom být neustále bdělí , neboť i věda se může dát na stranu temných sil a tehdy se stává mnohem nebezpečnější než náboženství(inkvizice).