středa 27. února 2008

27.2.2008

Ještě z knížky karmická setkání
Neměli bychom se vědomě vyhýbat zatěžujícím okolnostem , jelikož tyto životní zkoušky přinášejí neobyčejně hodnotné zkušenosti , které zpravidla navíc nelze získat jinou cestou .
Velkou hodnotu v sobě nesou zejména problémy způsobené jinými lidmi , protože každé takové zatížení vám přináší kousek bohatství – hluboké poznání lidské podstaty. A poznání je pro člověka neskutečně užitečná věc. POKUD JSTE SE VYDALI CESTOU POZNÁVÁNÍ ČLOVĚKA , MUSÍTE TĚMITO ZKOUŠKAMI PROJÍT. Je nezbytné poznat lidskou podstatu.
Za každou zkušenost musíme zaplatit , a ačkoliv je cena někdy příliš vysoká , každý člověk , který se vydal na cestu poznání , by se měl radovat , že má možnost nabývat zkušenosti.
Zatěžování a zklamání , hanění a nepřijetí , útoky a zloba ze strany ostatních lidí – to jsou součásti platby za zkušenosti , jichž se nám dostává během procesu poznávání člověka .
NAUKA O LIDECH NENÍ ROZSÁHLÁ , ALE POZNÁNÍ JE VELMI ZDLOUHAVÉ.
Naším úkolem je pomoci každému , kdo v sobě ukrývá alespoň jiskřičku světla. Souznění probouzí k životu dřímající energii ducha a umožňuje jí , aby se plně projevila.
Každá světlá vlastnost ducha má i svůj protipól – ten se také probouzí k životu , avšak jen proto , aby mohl být překonán. Nebude-li překonáno zlo v každém z nás , pak člověk , který se již počal obracet ke světlu , se stane nakonec ještě horším ,než předtím a zůstane takovým , dokud nezvítězí nad temnotou v sobě samém.
Na počátku nelze rozeznat ty , kdo jsou povolaní a kdo vyvolení , protože občas je těžké posoudit , kdo vydrží a zůstane.
………………………………………………
KDE VLÁDNE ASTRÁL , TAM NEHLEDEJTE PEVNÉ VZTAHY , ODDANOST ANI PŘÁTELSTVÍ
Nic , co bylo vytvořeno na základě osobních citů , není pevné. Bipolarita jeho podstaty určuje , že protipól každého pocitu se nevyhnutelně projeví později , a to v té největší míře.
Vše zpravidla začíná u kladného pólu , v tomto případě světlého , avšak po čase se jeho energie vyčerpá , jako se nutně musí vyčerpat každý pocit astrálního původu , a na scénu vstoupí opačný pól toho předcházejícího(přízeň , náklonnost x nepřízeň a antipatie). Odsud pramení jejich nespolehlivost , a proto je nemožné pokusit se na nich něco stavět , natožpak vzájemné vztahy s jinými lidmi , jejichž astrální podstata převládá nad ostatními vlastnostmi. Každý pocit začne po čase negovat sám sebe. Nenechte se nachytat na udici astrálních pocitů – ať už vám připadají jakkoli přitažlivé – vězte , že za každým z nich stojí jejich protipól , který se po čase vždy projeví.